Door Corona is alles anders

De nieuwe aangescherpte maatregelen rondom corona hebben ook consequenties voor de Ronde van Sint Maarten. Dit evenement, dat was bedacht als alternatief voor de Sint Maarten Parade in de binnenstad en het Vuur van Sint Maarten in Leidsche Rijn, zou op 6 en 7 november 2020 plaatsvinden op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. De opzet is weliswaar coronaproof, maar gezien de oplopende besmettingscijfers is het niet verantwoord om publiek en deelnemers fysiek bijeen te brengen.

Film: de Ronde van Sint Maarten@home
De Sint Maarten Parade trekt in 2020 niet door de binnenstad maar komt bij je thuis.  In de film De Ronde van Sint Maarten@home laten makers en partners zien wat voor moois ze gemaakt hebben aan lichtsculpturen, muziek, dans, circus, etc. Elke performance heeft een mini-opbouw. Het Leidsche Rijn College toont bijvoorbeeld 120 sculpturen door leerlingen in 1 minuut. FC Utrecht supporters rollen een giga spandoek uit op het veld met de tekst ‘Utrecht dat zijn wij’. We kunnen niet samenkomen maar het gevoel van saamhorigheid blijft!

De film “de Ronde van Sint Maarten@home” werd uitgezonden op RTV Utrecht en UStad, duurt 50 minuten en is hierboven terug te zien.

Meer informatie en verhalen zijn te vinden op rondevansintmaarten.nl