Geen Sint Maarten Parade dit jaar, maar gelukkig is er wél de Ronde van Sint Maarten! Twee avonden lang, op het Berlijnplein, net over de Gele Brug in Leidsche Rijn Centrum, zijn de rollen zijn omgekeerd: de Parade staat stil en het publiek beweegt door een magisch feest van licht, muziek en performance. Daar wil je bij zijn!

Je loopt een route van ongeveer een uur langs tientallen lichtsculpturen en wordt onderweg verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts.

De entree is gratis en je hebt geen coronapas nodig. Kies wel je tijd van aankomst via rondevansintmaarten.nl. De gratis ticketreservering start online vanaf 20 oktober.

Bereikbaarheid
Het Berlijnplein is het super bereikbare kloppende hart van het nieuwe Utrecht. Met de fiets ben je er in 20 minuten vanuit Utrecht Centrum en vanaf Utrecht CS Centrumzijde vertrekt bus 28 iedere 10 minuten naar Station Leidsche Rijn. Vanaf daar is het 50 meter naar het Berlijnplein. Of neem de trein! Alle info op rondevansintmaarten.nl

Thema
Ieder jaar kiezen we een actueel thema. Het thema in 2021 is ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Wat je tegenkomt in de Ronde is hiervan een creatieve verbeelding.

Als inspiratiebron voor de lichtsculpturen en acts gebruiken we de verhalen die we verzameld hebben rond het thema kansen om te leren en de strijd tegen armoede.

Deel je verhaal
Wil je ons jouw verhaal vertellen? Mail naar deeljeverhaal@sharingartssociety.com. Kijk hier de oproep van onze verhalenbankier.

Doneer aan het goede doel!
Doneeraan onze inzamelingsactie Geef om je Stad; je geeft aan Stichting Noodhulp Utrecht en zorgt dat de workshops, masterclasses en materialen voor lampions gratis kunnen blijven voor iedereen!