Bouwers van West

Bouwers van West. Wij zijn een groep Utrecht-Westers die van bouwen houden. Sandra Westgeest, Susan Bink, Jaap de Wit, Pien Rommers, Sarah Mann, Olivia, Doris, Noor, Abel, leerlingen van de Catharijnepoort, bezoekers van het Ubuntuhuis, de Voorkamer, Het Wilde Westen, Welkom en in Utrecht en vele anderen die ook graag meebouwen aan Utrecht-West.

We bouwen samen een grote bewegende sculptuur en veel kleine lichtsculpturen: een vrolijk Hendrik-beest, marktvoorwerpen en mensenrechten die van hand tot hand zullen gaan in de Parade.

We maken een echt Hendrik-Beest! Wat heeft dat nou te maken met de wijk West, de burger krijgt zelfbeschikking, met het jaar 1122 of met mensenrechten? Het kan vreemd lopen tijdens een brainstorm: Vrijheid, veelkleurigheid, handel, marktrechten, markt, mensenrechten, hoeden, 1122, beweging, doorgeven, samen, handel, Leidsche Vaart, fruit, kanaalstraat, levendigheid, Keizer Hendrik V, strijdende handelaren, Bisschop Godebald, protestborden, burgers in het stadsbestuur, stadsmuur, verdeling van rechten, binnen, buiten, spelen in de wijk, shinen, rechten voor iedereen, rood-wit, vervoer naar de markt, manden, karren, lastdier, fantasiebeest, ezel, kameel, brave Hendrik, sjouwer, hulpdier, het recht om over straat rollen, bewegen, delen…

Kortom: welk recht wil jij iemand geven? 

We hebben heel veel zin om te maken, nieuwe mensen te ontmoeten en een feestje te bouwen in de parade! Ben je nieuwsgierig naar welke gekke sprongen we nog meer maken: volg ons op instagram. Of wil je ook (nog) meebouwen. Laat het ons weten. 

Mail je naam en telefoonnummer naar kim@sharingartssociety.com, spreek ons aan op straat of stuur een bericht op onze  instagram pagina. We bouwen onder andere op donderdagavonden in een lokaal van de Catharijnepoort, Vleutenseweg 515.