Marlies Galama als Trijn

Als beeldend kunstenaar zorg ik voor de blikvangende sculptuur met Trijn van Leemput die op de instortende Vredenburg staat, samen met vrijwillige bouwers uit de wijk Noordoost.
Het verhaal van Trijn van leemput gaat over; kracht actie, verzet tegen vastgeroeste ideeën en tegen valse macht. Ze breekt muren met een groep vrouwen om de bezetters geen plek meer te geven. Hier gaat het ook over de kracht van een groep en de kracht van de gewone mens.
Heel erg passend in deze tijd waar je niet moet gaan verwachten dat de overheid alles oplost maar vooral ook zelf en zeker als groep, mooie en inspirerende initiatieven kan nemen die de wereld helpen vrij te maken. 
Dus we laten ons horen! Met muziek en pikhouwelen van rubber maken we er een spectakel van. Met draken vol kinderen van Meatball en vd Camp die cirkelen om de toren en daarmee de enorme kracht verbeelden die we samen hebben.
Marlies Galama staat als Trijn van Leemput op de toren en leid de kracht, de parade door. Alle groepen uit Noordoost sluiten op hun manier aan op dit thema.