Welkom in Utrecht

Welkom in Utrecht is een stichting die activiteiten faciliteert en organiseert voor vluchtelingen, ongeacht hun status. Dus van statushouders, tot mensen die nét aangekomen zijn in Utrecht. De activiteiten dragen bij aan integratie, het opzetten van een netwerk, kennismaken met Utrecht, maar ook vooral afleiding van hun vaak lastige situatie. Samen koken, wandelen, sporten, leren, ontdekken, creëren en binnenkort samen naar de Sint Maarten Parade.

Voor de Sint Maarten Parade kunnen bewoners van het AZC samen bouwen aan meerdere lichtsculpturen in het thema ‘Markt’. In 1122 kreeg Utrecht het ‘marktrecht’. Markten zijn overal op de wereld en onze bouwers komen uit alle windstreken. Daarom maken we marktkoopwaar – maakt niet uit waar de inspiratie hiervoor vandaan komt! Elke dinsdagavond op de zolder van Plan Einstein komen we samen. Tijdens de Parade loopt iedereen mee met de verschillende, gebouwde sculpturen. 

Wij maken verschillende lichtsculpturen in het thema ‘Markt’. Dit is begrijpelijk thema, en breed genoeg zodat iedereen er gemakkelijk zijn eigen invulling aan kan geven. De stadsrechten die Utrecht 900 jaar geleden kreeg, maakte onder andere mogelijk dat de stad zijn eigen markt kreeg.

Foto gemaakt door: Billie-Jo Krul.