Door Corona is alles anders dit jaar. Gelukkig is er een prachtig alternatief gevonden voor de Sint Maarten Parade en het Vuur: De Ronde van Sint Maarten op 6 en 7 november op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. En ook de masterclass Lichtsculpturen maken kan doorgaan! 

Wat ga je doen 

Tijdens de Masterclass ga je samen een lichtsculptuur maken. Je laat je inspireren door volksverhalen of sprookjes die te maken hebben met Armoede, het thema van dit jaar. Daarbij maak je gebruik van technieken die stammen uit de oosterse lichtkunst: een combinatie van wilgentenen, rijstpapier, houtlijm, bamboe en ijzerdraad. Dit alles onder de deskundige begeleiding van kunstenaar Jurrian van den Haak, specialist in deze techniek! 

Resultaat 

De lichtsculpturen krijgen een specifiek plekje langs de route van de Ronde van Sint Maarten op 6 en 7 november. Je mag de route ook zelf lopen, maar je draagt dus niet meer je eigen lichtsculptuur. 

Veiligheidsinfo betreffende Corona 

We gaan zo veilig mogelijk te werk en volgen de richtlijnen van het RIVM. De masterclass locatie is geschikt bevonden voor deze kleine groep en we houden onderling 1.5m afstand van elkaar. 

Data: 8 donderdagen en 1 vrijdag: start op do 3 sep. Daarna op do 17 en 24 sep, vr 2 okt, do 8, 15, 22 en 29 okt 
Tijd: 19.30 – 22:00 uur 
Locatie: bij Utrecht Natuurlijk in Castellum Hoge Woerd Leidsche Rijn 
Deelname: Max. 10 deelnemers, gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd 
Aanmelden: info@sintmaartenparade.nl, graag naam en telefoonnummer vermelden 

De masterclass Lichtsculpturen maken is een project van Sharing Arts Society. Met dank aan Utrecht Natuurlijk.