DEZE SERIE IS VOL, WACHTLIJST IS GEOPEND

Je kent ze misschien wel: die mooie handgemaakte lampions van wilgentenen en rijstpapier. Misschien wil je ze wel zelf leren maken. In september start een bijzondere masterclass die een stapje verder gaat dan de gewone lampion: lichtkostuums maken voor de Sint Maarten Parade op zaterdag 9 november.

 

Kunstenaar Jurrian van den Haak is een specialist in het maken van lichtsculpturen voor de Parade en het Vuur van Sint Maarten. De gebruikte technieken stammen uit de oosterse lichtkunst: een combinatie van wilgentenen, rijstpapier, houtlijm, bamboe en ijzerdraad. Daarmee kun je fantastische kunstwerken maken.

 

Wil jij deze techniek ook leren? Dat kan!

In acht masterclasses gaan we sculpturale lichtkostuums maken. En Jurrian leert je de kneepjes van het vak. Ervaring is niet nodig!

Data: 8 maandagen: ma 9 sept t/m ma 4 nov m.u.v. 21 okt (herfstvakantie).

Tijd: 19:30 – 22:00 uur

Locatie: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht

Deelname: Max. 15 deelnemers, we vragen een vrijwillige bijdrage. Een deel van de bijdrage gaat naar Stichting Noodhulp Utrecht

Aanmelden kan via info@sintmaartenparade.nl

 

De gemaakte lichtsculpturen laten we samen aan het publiek zien tijdens Het Vuur van Sint Maarten op vrijdag 8 november op het Berlijnplein. En natuurlijk loop je mee in de Sint Maarten Parade op zaterdag 9 november!