Om verbinding te leggen en vrede te organiseren, zijn bruggenbouwers nodig. Zij vormen de ruggengraat van onze samenleving, maar ook van de Sint Maarten Parade. In de webvideoserie ‘Bruggenbouwers’ lichten wij een aantal bijzondere personen en organisaties uit die op eigenzinnige wijze mensen en groepen aan elkaar verbinden. Deze bruggenbouwers delen hun ‘sharing werkwijze’ binnen de Sint Maarten Parade en het Vuur van Sint Maarten en maken dit, samen met de tientallen andere betrokkenen, tot een feest voor en van de hele stad!

Aflevering 1: Kunstenaar Jurrian van den Haak
In deze eerste aflevering spreken we Jurrian van den Haak, die als kunstenaar is verbonden aan de parade en die samen met een groep enthousiaste masterclass deelnemers werkt aan prachtige lichtkostuums. Hij vertelt over zijn aandeel in het project en op welke manier hij de ‘sharing werkwijze’ toepast in zijn masterclasses.


Aflevering 2: De Wilg
In de tweede aflevering gaan we op bezoek bij de Wilg. De Wilg ondersteunt mensen met een beperking, verstandelijk / psychisch, in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. We spreken met Maike (werknemer) en Eline (deelnemer) over de workshop lampionnen maken, meelopen in de parade, elkaar accepteren en wat het belang is van ontmoeten en delen.


Aflevering 3: Dwight van van de Vijver
In aflevering drie nemen we een kijkje bij de repetities van Dwight van van de Vijver, ook wel bekend als de ‘rappende politieagent’. Dwight treedt met zijn band ‘Dwight en de Peaky Blinders’ op bij het Vuur van Sint Maarten. In zijn werk als wijkagent in Kanaleneiland speelt hij een belangrijke rol als verbinder. Zijn werkwijze is een mooi voorbeeld van hoe iemand in zijn dagelijks werk bruggen weet te bouwen tussen mensen van allerlei achtergronden.Aflevering 4: Tommie Freken
In aflevering 4 kijken we bij een repetitie van het koor van de Utrechtse Zangschool. Tommie Freke is muzikant, theatermaker en componist. Bij de Sint Maarten Parade is hij betrokken als coördinator muziek.


Rachid Habchi
In aflevering 5 komen we nog een keer op bezoek bij de politie. Dit keer spreken we Rachid Habchi, die als bevlogen politieagent werkzaam is in het landelijke diversiteitsnetwerk van het korps. Rachid is aanjager van het ‘bondgenoten overleg’, waarbij overheid, politie en burgers al 11 jaar samen aan tafel gaan om verschillen te overbruggen en te zorgen voor Vrede en Veiligheid voor iedereen.

Video verschijnt binnenkort