Geef Utrecht licht

*In 2021 is er de Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein, net over de Gele Brug in Leidsche Rijn. Kijk voor meer informatie op https://rondevansintmaarten.nl.

In 2020 was er geen Sint Maarten Parade maar de film de Ronde van Sint Maarten@home.

De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van licht waarbij iedereen welkom is. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren, dansers en theatrale acts. Kom je kijken? Ook als je langs de kant staat kun je deel uitmaken van het feest: met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft! Samen maken we er een groots en sprookjesachtig lichtspektakel van. 

In 2019 vond de Parade plaats op zaterdag 9 november. Bekijk de foto’s op onze facebookpagina.

Hieronder vind je een playlist met parades van de afgelopen jaren.  

Thema

De Sint Maarten Parade wordt georganiseerd door Sharing Arts Society in samenwerking met vele partners. Ieder jaar kiezen we een van de 17 Global Goals van de Verenigde Naties als thema.

Lees hier meer over de Global Goals
Lees hier meer over Sharing Arts Society

Bruggenbouwers

In de webvideoserie ‘Bruggenbouwers’ lichten wij een aantal personen uit binnen de Sint Maarten Parade die op hun manier voor verbinding zorgen in de stad en daarbij gebruik maken van de ‘sharing werkwijze’ die zo kenmerkend is voor dit project.

Klik hier om alle video’s te bekijken en meer te lezen

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. Lees meer over de historie van Sint Maarten en het Feest van het Delen op sintmaartenutrecht.nl

Bekijk hier de aftermovies van de Sint Maarten Parade en het Vuur van Sint Maarten.