Parade Zonder Muren

Voor dit jaar zit de Sint Maarten Parade er weer op! Het was een schitterende avond waar iedereen naar toe heeft geleefd.

Afgelopen 11 november vond de jaarlijks terugkerende Sint Maarten Parade plaats, maar dan wel een XL versie! Het was een sfeervol evenement, boordevol licht, lampionnen en muziek. Met maar liefst 1500 deelnemers die meeliepen en 23.000 kijkers langs de kant vormde de Sint Maarten Parade 2022 de spetterende afsluiting van de viering van Utrecht 900.

Vanaf de zomer is er in alle 10 wijken van de stad gewerkt aan de mooiste lichtsculpturen en lampions. Deze werden in een schitterend feest van licht door de trotse makers in de optocht meegedragen. Natuurlijk ondersteund door orkesten, koren, dansers en theatrale acts. Langs de route liet Klokkenluidersgilde de klokken van Utrecht horen. Het was een spektakel en een feest voor iedereen!

Bekijk hier de foto’s van Parade 2022!

Sharing Arts Society maakt filmische impressies van de Vuren en van de Parade.
Op zondag 20 november zenden RTV Utrecht en Ustad diverse malen de aftermovie van de ‘Sint Maarten Parade Zonder Muren’ uit.

Bekijk hier de aftermovie van de ‘Drie Vuren van Sint Maarten’ 2022.

Utrecht 900

De Sint Maarten Parade 2022 stond dit jaar in het teken van 900 jaar stadsrechten en werd georganiseerd door Sharing Arts Society in samenwerking met vele partners. Tevens was de Sint Maarten Parade XL de feestelijke afsluiting van de viering van Utrecht 900 jaar.

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. En hij werd de schutspatroon van onze stad. Sint Maarten is dus het feest van het delen en van het licht.