Het Vuur van Sint Maarten

In 2021 is er geen Vuur van Sint Maarten maar 2 avonden Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein, net over de Gele Brug in Leidsche Rijn.

Op de vrijdagavond voorafgaand aan 11 november brandt het Vuur van Sint Maarten op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Een nieuwe traditie in het nieuwe stadshart, vol lichtkunst, muziek, dans, eten en spektakel rond een reusachtig vuur. Voor iedereen uit de oude en de nieuwe stad! De editie van 2019 trok naar schatting 2000 bezoekers.

De foto’s van Romy Fernandez en Joris Louwes kun je op onze Facebook-pagina bekijken! 

Samenwerking

Het Vuur van Sint Maarten wordt georganiseerd door Sharing Arts Society in nauwe samenwerking met RAUM. RAUM is gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekt RAUM bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s en bij het vormgeven van de stad. Lees hier meer over RAUM.

Voor RAUM is Het Vuur van Sint Maarten hét voorbeeld van een eeuwenoude traditie die de stadsbewoners aanwakkert om samen te komen en zo het nieuwe stadsleven laat ontbranden. De legende van de Romeinse soldaat Martinus is o.a. vertaald stadswapen van Utrecht en staat voor verbinden en delen. 

Ieder jaar kiezen we een van de 17 Global Goals van de Verenigde Naties als thema.

Lees hier meer over de Global Goals

Lees hier meer over Sharing Arts Society

Bruggenbouwers

In de webvideoserie ‘Bruggenbouwers’ lichten wij een aantal personen uit binnen de Sint Maarten Parade die op hun manier voor verbinding zorgen in de stad en daarbij gebruik maken van de ‘sharing werkwijze’ die zo kenmerkend is voor dit project.

Klik hier om alle video’s te bekijken en meer te lezen

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. Lees meer over de historie van Sint Maarten en het Feest van het Delen op sintmaartenutrecht.nl